سوییچ شبکه ابزاری هوشمند برای بسیاری از کسب و کارهاست اما بسیاری از افراد نمی دانند که سوییچ چیست یا چه کاربردی دارد. سوییچ ها یک قطعه ضروری برای ایجاد شبکه بین وسایل درون یک اداره یا ساختمان هستند.
سویيچ شبکه چه کاری انجام می دهد؟
سوییچ شبکه اجازه می دهد که دستگاه های متصل شده با یکدیگر صحبت کنند. به این صورت که به دستگاه ها اجازه می دهد تا با هم ارتباط برقرار کرده و اطلاعات را با یکدیگر به اشتراک بگذارند که این مساله برای بسیاری از کسب و کارها امری ضروری است.
این وسایل می توانند شامل چاپگرها، مسیریاب ها، سرورها، نقاط دسترسی بی سیم و غیره باشند. سوییچ به دستگاه های شما اجازه می دهد که به هم متصل باشند و با یکدیگر کار کنند (برای مثال ارسال اسناد از کامپیوتر به چاپگر برای چاپ) همچنین این تجهیزات می توانند فایل ها و دیگر داده ها را به آسانی از یک دستگاه به دستگاه دیگر به اشتراک بگذارند. این اشتراک گذاری باعث می شود که در صورت نیاز بتوانید به فایل های مورد نظر در دستگاه های دیگر دسترسی داشته باشید.
انواع مختلف سوییچ شبكه
بطور کلی سه نوع مختلف سوییچ وجود دارد که می توانید برحسب نیاز خود هر کدام را انتخاب کنید:
– سوییچ برنامه ریزی نشده (Unmanaged Switch):
سوییچ برنامه ریزی نشده ابتدایی ترین نوع سوییچ است اما بدین معنی نیست که قابلیت های کمی دارد. استفاده از این نوع سوییچ آسان و کارآمد است و بسادگی و بدون نیاز به برنامه ریزی به دستگاهی که می خواهیم به آن متصل شویم وصل می شود.
این سوییچ ها برای اتصال اولیه مورد استفاده قرار می گیرند و برای دستگاه هایی که نزدیک به هم قرار دارند و نیز برای شبکه های کوچکی که برای اتصال دستگاه ها به تعداد کمی پورت نیاز است به خوبی کار می کنند.
سوییچ های برنامه ریزی نشده معایب خود را دارند، اما آنها معمولا برای کاربردهای بزرگ و بسیار پیچیده IT استفاده نمی شوند. این که گفته می شود نمی توان سوییچ برنامه ریزی نشده را پیکربندی کرد بدین معنی است که شما نمی توانید سوییچ را با نیازهای شبکه خود تطبیق دهید.
بطور کلی این یک مشکل نیست، هرچند در سیستم های پیچیده تر IT، پیکربندی شبکه شما می تواند مهم و حیاتی باشد. همچنین برای شبکه های بزرگتر ممکن است یک سوییچ برنامه ریزی نشده، پورت ها و درگاه های مورد نیاز برای نگهداری همه دستگاه ها بطور همزمان را نداشته باشد بنابراین در این موارد گزینه های دیگر ممکن است انتخاب بهتری باشند.
– سوییچ برنامه ریزی شده (Managed Switch):
سوییچ های برنامه ریزی شده انتخاب بهتری برای شرکت های بزرگتر و یا سیستم های IT هستند. آنها توانایی پیکربندی شبکه شما را براساس نیازهای شما فراهم می آورند و بنابراین انعطاف پذیری بسیار بیشتری دارند.
این مساله برای سیستم های پیچیده تر حیاتی است. آنها همچنین امنیت بیشتری نسبت به سوییچ های برنامه ریزی نشده دارند که برای مدیریت داده های حساس بین دستگاه ها ضروری است.
سوییچ برنامه ریزی شده به شما امکان می دهد تمام ترافیکی را که به شبکه شما وارد می شود کنترل کنید و همچنین هر پورت اترنت را برای تضمین کارایی با انتقال داده و استفاده از شبکه پیکربندی کنید. همچنین آنها بهترین انتخاب برای پشتیبانی از انتقال استاندارد 1 گیگابیت و بالاتر در سراسر شبکه شما هستند.
سوییچ های برنامه ریزی شده را می توان برای ایجاد VLAN یا شبکه های محلی مجازی استفاده کرد که امکان کنترل بیشتری روی ترافیک و تقسیمات شبکه شما را فراهم می کنند.
اکثر سوییچهای برنامهریزی شده دارای یک پروتکل Spanning Tree Protocol (STP) هستند که یک محیط بدون حلقه ایجاد کرده و به ایجاد افزونگی برای یک سیستم قابل اطمینانتر کمک میکند. سوییچهای برنامهریزی شده گرانتر از سوییچهای برنامهریزی نشده هستند.
بیشتر بخوانید: پروتکل STP چیست و چگونه کار میکند؟
– سوییچ های هوشمند:
سوییچ های هوشمند، در زمینه امنیت، کنترل و خصوصیات، مشابه سوییچ های برنامه ریزی شده هستند. هر چند یک سوییچ هوشمند روی عملیاتی که می تواند توسط مدیر پیکربندی شود محدودیت ایجاد میکند.
این سوییچ ها امکان شخصی سازی بیشتری نسبت به سوییچ های برنامه ریزی نشده دارند، با این حال، بسیاری از امکانات انعطاف پذیر پیکربندی را از مدیر سلب می کنند پس بنابراین برای شبکه هایی که نیاز به پیکربندی منحصر به فرد دارند انتخاب مناسبی نیستند (معمولاً شبکه های بزرگتر و پیچیده تر).
به طور کلی، سوییچ های هوشمند نسبت به سوییچ های برنامه ریزی شده مقرون به صرفه تر هستند و استفاده از آنها آسان تر است. همین مساله باعث می شود تا برای ساختمان های اداری کوچک تا متوسط یا شبکه های تجاری انتخاب مناسبی باشند.
هنگام خرید سوییچ شبکه چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟
هنگامی که به دنبال انتخاب بهترین سوییچ برای خود یا کسب و کارتان هستید، چند نکته وجود دارد که می توانید آنها را بررسی کرده و با توجه به آنها راحت تر تصمیم بگیرید:
- سرعت: نیاز دارید سوییچ تان چقدر سریع باشد؟ اگر کاربران زیادی دارید که دادهها را با سرعت ارسال و دریافت می کنند، بهتر است که روی سوییچ گرانتری سرمایهگذاری کنید که بتواند این نیاز را برآورده کند. اگر شبکه شما کوچکتر است بطوری که درخواست های زیادی وجود ندارد، سویيچ های ارزان تر نیاز شما را به خوبی برآورده می کنند.
- بودجه: چقدر می خواهید برای سوییچ شبکه خود هزینه کنید؟ این مساله نقش مهمی در انتخاب بهترین گزینه با قیمت مناسب را برای شما دارد. می توانید به خرید سوییچ های تعمیر شده فکر کنید که علاوه بر ارزانتر بودن، عملکرد خوبی داشته و اغلب میتوانند بهطور منحصر به فرد برای رفع نیازهای شما طراحی شوند.
- خروجی جریان برق: اگر به یک سوییچ قدرتمند برای شبکه خود نیاز دارید، باید به دنبال سویيچ هایی با پورت PoE باشید. البته ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد اما برای بسیاری از کسب و کارها ضروری است.
- قابلیت انباشتگی: اگر کسب و کار شما در حال افزایش است و از نظر اندازه و تقاضا در حال رشد است، قابلیت انباشتگی ویژگی مهمی است که باید در نظر بگیرید. سوییچ هایی که قابلیت انباشتگی دارند این امکان را می دهند که سوییچ ها را با یکدیگر ترکیب و طوری پیکربندی کنید که به عنوان یک سوییچ واحد عمل کنند. این کار بدون نیاز به تعویض تجهیزات، به رشد شبکه شما کمک می کند.
- پورت ها: به چند پورت نیاز خواهید داشت؟ که بستگی دارد می خواهید چند دستگاه را به سوییچ وصل کنید. هرچه تعداد دستگاهها بیشتر باشد، به پورتهای بیشتری نیاز خواهید داشت، بنابراین این را نیز مد نظر داشته باشید.
- شخصی سازی: آیا یک سوییچ ساده می خواهید که به تعمیر و نگهداری یا پیکربندی زیادی نیاز نداشته باشد؟ یا آیا به سوییچی نیاز دارید که به شما امکان دهد که شبکه خود را به طور کامل طراحی کنید و دقیقاً نحوه عملکرد آن را کنترل کنید؟ اینها سوالات مهمی هستند که باید هنگام تصمیم گیری در مورد انتخاب سوییچ خود بپرسید.
سرعت سوییچ شبکه: 1GbE تا 100GbE
انتخاب سوییچ شبکه مناسب روی کارایی کسب و کار و تیم شما و همچنین دستگاه های متصل نقش بسزایی دارد. هرچند سوییچ ها سرعت ایجاد نمی کنند، اما برای دسترسی به نرخ بالای انتقال داده در دستگاه های متصل به شبکه شما ضروری هستند.
بدون پورت پرسرعت، سویيچ شما نمیتواند دادهها را در پهنای باندی که ممکن است دستگاههای شما قادر به پشتیبانی از آن باشند، انتقال دهد و در نتیجه با گلوگاه و تاخیر مواجه میشود.
سویيچ گیگابیت چیست؟
سویيچ های گیگابیت امکان انتقال سریع و کارآمد داده بین دستگاه های متصل را فراهم می کنند. آنها به طور هوشمند نرخ انتقال را بسته به سرعت دستگاه های متصل تنظیم می کنند.
بنابراین، اگر دستگاهی که امکان انتقال داده تا سرعت 1000 مگابیت در ثانیه را دارد به آن وصل کنید، سویيچ برای پاسخگویی به این تقاضا تنظیم می شود. سویيچ های گیگابیت دارای طیف وسیعی از سرعت ها هستند.
با افزایش سرعت، نرخ انتقال داده ای که سویيچ می تواند پشتیبانی کند نیز افزایش می یابد. در هنگام تصمیم گیری در مورد انتخاب سویيچ مورد نیاز، باید این میزان سرعت و همچنین نیازهای کسب و کار و کاربران خود را در نظر بگیرید.
پهنای باند در مقابل سرعت
یکی از مواردی که باید در زمان بررسی سرعت سویيچ شبکه در نظر داشته باشید، تفاوت بین پهنای باند و سرعت است. پهنای باند، اندازه گیری میزان انتقال داده در هر زمان برحسب مگابیت در ثانیه (Mbps) است. در حالی که، سرعت، شتاب انتقال این داده ها است.
سوییچ 1Gbe چه چیزی را می تواند پشتیبانی کند؟
سویيچ 1 گیگابیتی، یک سویيچ گیگابیتی موجود در سطح ابتدایی است. برای بسیاری از کسب و کارهای کوچک، سویيچ 1GbE برای انتقال داده کافی است. این دستگاهها از پهنای باند تا 1000 مگابیت در ثانیه پشتیبانی میکنند که یک پیشرفت چشمگیر نسبت به 100 مگابیت بر ثانیه اترنت سریع (Fast Ethernet) است. یک سویيچ اترنت گیگابیتی قادر است در هر ثانیه ده برابر بیشتر از سویيچ های اترنت سریع، داده ها را انتقال دهد.
در حالی که سویيچ های گیگابیتی نسبت به سویيچ 10/100 مگابیت بر ثانیه هزینه بیشتری دارند ولی از سرعت انتقال داده ی بسیار سریعتری پشتیبانی می کنند بنابراین برای بسیاری از کسب و کارها یک ضرورت محسوب می شوند.
سویيچ 10 گیگابیت چیست؟
سویيچ های 10 گیگابیتی سرعت انتقال داده به شبکه شما را افزایش می دهند. این دستگاه ها با قابلیت پشتیبانی از پهنای باند تا 10000 مگابیت در ثانیه، سرعت فوق العاده ای را برای پشتیبانی از نیازهای شبکه ای کسب و کار ارائه می دهند.
10GbE مجازی سازی ساده ای را ارائه می دهد، نیاز به سرورها و ذخیره سازی در سایت را کاهش می دهد، بنابراین فضا و زیرساخت مورد نیاز برای تجهیزات IT شما را کاهش می دهد. این امر به کسب و کار شما اجازه می دهد تا از طریق اپلیکیشن شبکه مجازی و شبکه های فضای ذخیره سازی توزیع شده (SAN) کار کند.
از سوی دیگر، ممکن است سوییچ های 10GbE گران باشند زیرا زیرساخت شبکه همراه شما باید بتواند با سرعت انتقال داده سوییچ مطابقت داشته باشد تا از امکان برخورداری از سرعت های بالاتری که می تواند ارائه شود استفاده کند.
برای یک سوییچ 10 گیگابیتی، یک دروازه شبکه با ظرفیت 10 گیگابیت، کلاینتها و کابلها برای ارائه نرخهای انتقال داده که سوئیچ قادر به پشتیبانی از آن است، مورد نیاز است. با توجه به این موضوع، بررسی کنید که آیا این مساله برای تجارت شما یک ضرورت است یا خیر.
همانطور که گفته شد، سوییچ های 10GbE کمک می کنند تا کسب و کارها همزمان با افزایش تقاضا برای داده با آن هماهنگ باشند. با توجه به اینکه دانلودها، پخش جریانی، تصاویر و ویدیوها بیش از پیش از نظر حجم داده سنگین می شوند، برای برآورده کردن نیازهای بسیاری از کسب و کارهای در حال رشد، به یک سوئیچ شبکه سریعتر نیاز است.
هنگام تصمیم گیری در مورد اینکه آیا سوییچ 10 گیگابیتی برای کسب و کار شما لازم است یا نه، باید بررسی کنید که چه تعداد دستگاه به شبکه شما وصل خواهند شد و همچنین چه تعداد کاربر با سیستم تعامل خواهند داشت.
همچنین باید نرم افزار مورد استفاده شرکت خود را نیز در نظر بگیرید. آیا تیم شما با اپلیکیشن یا برنامههایی که دادههای سنگینی دارند سر و کار دارد؟ آیا آپلود و دانلود مکرر برای کسب و کار شما ضروری است؟ اگر پاسخ مثبت است، ارزش آن را دارد که روی یک سوییچ 10 گیگابیتی و همچنین زیرساخت همراه آن سرمایه گذاری کنید.
چه زمانی به سوییچ 100 گیگابیتی نیاز دارم؟
سوییچ های 100GbE برای شبکه های IT در سطح سازمان طراحی شده اند. سوییچ های 100 گیگابیت با ارائه پهنای باند تا 100000 مگابیت بر ثانیه، قادر به پشتیبانی از سریع ترین نرخ انتقال داده در حال حاضر هستند.
خرید این سوییچ ها و نیز زیرساخت های مورد نیاز برای استفاده از این تجهیزات گران است، با این حال بسیاری از شرکت های بزرگ به دلیل سرعت ارائه شده توسط این سوییچ ها برای اجرای کارهای خود بطور کارآمد و یا در کل شرکت به این سوییچ ها وابسته هستند.
این سوییچ ها برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که همگی به انتقال داده های سنگین نیاز دارند. سوییچ های 100GbE برای سوئیچینگ، مسیریابی و تجمع در مراکز داده، محاسبات با حجم بالا و همچنین نقاط تبادل اینترنت و پورت هایی مشابه ارائه دهندگان خدمات استفاده می شود.
سوئیچ های 100GbE برای جلوگیری از ایجاد گلوگاه در شبکه هایی که به سرعت انتقال داده فوق العاده سریع نیاز دارند طراحی شده اند. آنها برای کارهای شبکه های بزرگ و در سطح سازمان هایی که از دستگاه ها و کاربران زیادی پشتیبانی می کنند و همچنین برنامه های کاربردی که داده های زیادی دارند مناسب هستند.
کابل های همراه
رایج ترین کابل کشی برای سوییچ شبکه شما UTP یا Unshielded Twisted Pair است. این کابل کشی از نظر طراحی بصورت ابتدایی است و از دو سیم مسی به هم تابیده و بدون محافظ تشکیل شده است. زوج سیم تابیده شده بر ویژگی های عملکردی مانند تداخل و تضعیف تأثیر می گذارد.
دسته بندی های مختلف زوج سیم تابیده شده عبارتند از:
دسته | سرعت | حداکثر طول کابل |
Cat 5 | 100Mbps at 100MHz | 100m |
Cat 5e | 1,000Mbps at 100MHz | 100m |
Cat 6 | 1,000Mbps at 250MHz | 90m |
کابل های منقطع در مقابل کابل های مستقیم
کابل های مستقیم جزو رایج ترین کابل ها هستند زیرا برای اتصال دستگاه های غیر مشابه مانند رایانه به سوییچ استفاده می شوند. در مقابل، کابل های منقطع برای اتصال دستگاههایی که شبیه یکدیگر هستند، مانند رایانه به رایانه یا سوییچ به سوییچ استفاده میشوند. با این حال، امروزه حتی اگر از کابل اشتباه استفاده شود، سوییچ ها قادر به تصحیح سیگنال ها هستند.
تک حالته در مقابل چند حالته
کابلهای فیبر نوری معمولاً بصورت تک حالته و چند حالته هستند. تک حالته معمولاً گرانتر است زیرا امکان انتقال سریعتری را بین دستگاههای متصل فراهم میکند. همچنین آنها می توانند داده ها را به فواصل بسیار طولانی (حتی تا 70 مایل!) نسبت به چند حالته بدون خراب شدن سیگنال انتقال دهند.
از سوی دیگر، چند حالته ارزان تر و ساده تر است. چند حالته حداکثر فاصله کمتر از 7 مایل را پشتیبانی می کند، زیرا هسته آن بسیار ضخیمتر از کابل تک حالته است و در هر بار امواج نوری متعددی منتقل میشوند.
چند حالته برای شبکهها یا سیستمهایی با سرعت پایین که مشکل مسافتی ندارند انتخاب خوبی است. برای شبکه های پیچیده تر و با سرعت بالا، بهتر است کابل های تک حالته را انتخاب کنید.
شرکت ستاک فناوری ویرا با داشتن همکاران تجاری و کارشناسان ارشد آماده ارائه كليه خدمات در امر تامین، نصب، راه اندازی و خدمات پس از فروش محصولات سيسكو (Cisco) به مشتریان خود می باشد.