هاب شبکه گرهای است که دادهها را به همه رایانهها و یا دستگاه مبتنی بر اترنتی که به آن متصل هستند وصل میکند. هاب نسبت به سوییچ پیچیدگی کمتری دارد زیرا سوییچ قادر است دادههای ارسالی به یک دستگاه خاص را تشخیص دهد.
هابهای شبکه برای محیطهای کوچک و ساده شبکه محلی (LAN) مناسبند. هابها امکان مسیریابی یا سایر خدمات شبکه پیشرفته را ندارند. از آنجایی که هابهای شبکه بستهها را به تمام پورتها ارسال میکنند، گاهی به آنها «سوییچهای نادان» نیز گفته میشود.
با قابلیتهای محدود و مقیاسپذیری ضعیف، هابهای شبکه در درجه اول تنها یک مزیت رقابتی نسبت به سوییچها داشتند و آن هم قیمت پایینتر بود. با کاهش قیمت سوییچ در اوایل تا اواسط دهه 2000، هابها به تدریج حذف شدند.
امروزه هابها به مراتب کمتر مورد استفاده قرار میگیرند اما کاربردهای خاص خود را دارند و همچنان امکانات سادهای را برای شبکهها فراهم میآورند.
هاب شبکه چگونه کار میکند؟
هابهای شبکه به عنوان دستگاههای لایه 1 در مدل مرجع OSI طبقهبندی میشوند. آنها چندین کامپیوتر را به یکدیگر متصل میکنند و دادههایی را که از یک پورت دریافت میکنند بدون محدودیت به همه پورتهای دیگر ارسال میکنند. هابها به صورت half-duplex کار میکنند.
این مدل، نگرانیها در مورد امنیت و حریم خصوصی را افزایش میدهد، زیرا ترافیک نمیتواند محافظت یا قرنطینه شود. همچنین از لحاظ مدیریت ترافیک، یک مسئله عملی را نشان میدهد.
دستگاههای متصل به هاب به عنوان بخشی از شبکه عمل کرده و یک ناحیه برخورد ایجاد میکنند. بنابراین، هنگامی که دو دستگاه متصل به یک هاب شبکه به طور همزمان دادهها را ارسال میکنند، بستهها با یکدیگر برخورد میکنند و باعث بروز مشکلات عملکردی در شبکه میشوند.
این مساله در سوییچها یا مسیریابها کمتر اتفاق میافتد زیرا هر پورت یک ناحیه برخورد جداگانه در نظر گرفته میشود.
همه دستگاههای متصل به هاب شبکه، تمام پهنای باند موجود را به طور مساوی در اختیار خواهند داشت. این امر با عملکرد سوییچ متفاوت است، زیرا به هر پورت مقدار اختصاصی پهنای باند اختصاص داده شده است.
انواع هاب شبکه
دو نوع هاب شبکه وجود دارد: فعال و غیرفعال. نام دیگر هابهای هوشمند، همان سوییچ است.
- هابهای فعال انتقالهای ورودی را تکرار و تقویت میکنند. آنها گاهی اوقات به عنوان تکرار کننده نامیده میشوند.
- هابهای غیرفعال بصورت یک نقطه اتصال عمل میکنند، بدون هیچ گونه قابلیت اضافی.
منبع: www.techtarget.com