امروزه رشد روز افزون شبکه جهانی اینترنت، توسعه شبکه های کامپیوتری و ارایه سرویسهای متنوع در حوزه های مختلف در بسترهای فوق جزء لاینفک زندگی بشر محسوب میشود و یکی از مهمترین دغدغه های کاربران و سرویس دهنگان، امنیت ارتباطات و اطلاعات میباشد. از این رو بکارگیری رویکرد نوین، جهت ارائه راهکارهایی متنوع برای برقراری بستری امن، امری ضروری می باشد. از طرفی با توجه به دشواری پیکربندی درست تجهیزات امنیتی، کندی ارتباطات و سیستمها پس از بکارگیری آنها، به روزرسانی و بهای بالای تجهیزات امنیتی و دشواری در مدیریت یکپارچه این تجهیزات، پیاده سازی و مدیریت صحیح آنها و منابع امنیتی، نیازمند دانش کافی می باشد.
1-فایروال
2-دسته بندی شبکه
3-کنترل دسترسی
4-دسترسی از راه دور
5-محیط تعریف شده توسط نرم افزار
6-امنیت پست الکترونیک
7-پیشگیری از ازدست دادن اطلاعات
8-سیستم های پیشگیری از نفوذ
فایروال
فایروال ها با استفاده از قوانین از پیش تعیین شده، ترافیک ورودی و خروجی در شبکه ها را کنترل میکنند. امنیت شبکه به شدت به فایروال ها و به ویژه فایروال های نسل بعدی متکی است که بر مسدود کردن حملات بدافزار در تمامی لایه های شبکه تمرکز دارند.
دسته بندی شبکه
تقسیمبندی شبکه، مرزهای بین بخشهای شبکه را تعریف میکند که در آن دارایی های یک گروه مشخص که عملکرد، ریسک یا نقش مشترک در سازمان دارند. با این کار از تهدیدهای بالقوه از خارج از شبکه جلوگیری می شود و اطمینان حاصل می شود که داده های حساس سازمان در داخل باقی می مانند. سازمانها میتوانند با تعریف مرزهای داخلی بیشتر در شبکهشان گام بیشتری برای برقراری امنیت و کنترل دسترسی بردارند.
کنترل دسترسی
به جهت کنترل دسترسی افراد یا گروه ها و دستگاه ها به منابع سازمان ابتدا دسترسی های مجاز تعریف شده تا هر کاربر بتواند به حیطه عملکرد خود دسترسی داشته باشد. این فرآیند امکان مدیریت دسترسی در زمان های خاص یا از پیش تعیین شده را مقدور می سازد که در نهایت منجر به برقراری امنیت یکپارچه و قابل کنترل می گردد.
دسترسی از راه دور
در سرویس شبکه خصوصی مجازی، امکان دسترسی امن برای کارمندان و بهره برداران از زیرساخت های ایجاد شده در بسترهای خصوصی سازمان میسر میگردد. هر میزبان معمولا یا دارای نرم افزار سرویس گیرنده (VPN) بارگذاری شده است و یا از یک کلاینت مبتنی بر وب استفاده می کند. حریم خصوصی و یکپارچگی اطلاعات حساس از طریق احراز هویت چند عاملی، اسکن مطابقت نقطه پایانی و رمزگذاری تمام داده های ارسال شده تضمین می شود.
محیط تعریف شده توسط نرم افزار
مدل امنیتی اعتماد صفر (ZTNA) اینطور بیان میکند که کاربر باید فقط دسترسی و مجوزهایی را داشته باشد که برای انجام نقش خود به آن نیاز دارد. این یک رویکرد بسیا رمتفاوت از رویکرد ارائه شده توسط راه حلهای امنیتی سنتی مانند VPN ها که به کاربر امکان دسترسی کامل به زیرساخت های شبکه را میدهد می باشد. در رویکرد مدل امنیتی اعتماد صفر، به کاربرانی که برای انجام وظایف خود به آن دسترسی نیاز دارند، اجازه دسترسی دقیق و مشخص به برنامه های سازمان را میدهد.
امنیت پست الکترونیک
این راهکار شامل تمامی محصولات و سرویس هایی است که طراحی شده اند تا از کلیه حسابهای کاربری مبتنی بر پست الکترونیک و محتویات آنها در برابر مخاطرات بیرونی حفاظت نمایند. با اینکه اغلب سازمانهایی که ارایه سرویس های پست الکترونیک میدهند خود دارای راهکارهای امنیتی برای جلوگیری از این مخاطرات می باشند اما این امر به تنهایی برای جلوگیری از حملات سایبری کافی نمی باشد.
پیشگیری از ازدست دادن اطلاعات
این فرآیند یک روش امنیت سایبری است که از ترکیب تکنولوژی و بهترین راهکار در جهت جلوگیری از افشا یا نشت اطلاعات محرمانه سازمان به بیرون می باشد.
سیستم های پیشگیری از نفوذ
فناوری هایIPS میتوانند حملات امنیتی شبکه همانند حملات دسترسی به پسورد، حملات DoS و حملات سوء استفاده از آسیب پذیری های شناخته شده را در ساختار یک نرم افزار یا یک سیستم عامل، شناسایی و دفع نماید.