برای داشتن یک اتصال مناسب انتخاب بهترین پورت برای دستگاههای شبکه شما، امری حیاتی است. بسیاری، یک پورت PoE (Power over Ethernet) را به عنوان بخشی از سوییچ جهت کمک به تامین انرژی دستگاههای متصل مانند تلفنهای مبتنی بر IP یا نقاط دسترسی انتخاب میکنند.
انتخاب پورت مناسب برای خود و دستگاهتان یک تصمیم مهم و تاثیرگذار است. ما در این مقاله مزایا، معایب و ویژگیهای پورتهای +PoE ،PoE و UPoE را بررسی خواهیم کرد تا به شما کمک کنیم بهترین انتخاب را داشته باشید.
PoE چیست؟
پورت PoE، برق مورد نیاز برای دستگاههای متصل شما را فراهم میکند. هر نوع پورت، سطح متفاوتی از قدرت و کنترل را ارائه میدهد تا امکان سفارشیسازی کامل شبکه شما را فراهم کند. پورت PoE یک استاندارد باز است که به عنوان استاندارد 802.3af نیز شناخته میشود.
802.3af استاندارد قدیمی برای پورتهای PoE است که توسط IEEE (موسسه مهندسین برق و الکترونیک) صادر شده و سطح توان 15.4 وات را برای هر دستگاه متصل مانند تلفن IP ارائه میدهد. پورتهای PoE همیشه 15.4 وات را ارائه میدهند، بدون توجه به اینکه آیا دستگاه متصل به این سطح از انرژی نیاز دارد یا خیر.
پورتهای PoE یک انتخاب عالی برای VoIP و نیز دستگاههای WiFi هستند. این پورتها معمولا ارزانند و برای شبکههایی که مصرف برق کمی دارند، گزینه بسیار خوبی هستند.
پورت +PoE چیست؟
پورتهای +PoE استاندارد بروز شده 802.3at هستند. این استاندارد جدید در سال 2009 منتشر شد و حداکثر 30 وات برق را برای حداکثر 2 دستگاه متصل در هر پورت فراهم میکند. این ویژگی به سوییچ شما اجازه میدهد تا برق دستگاههایی را که به انرژی بیشتری نیاز دارند، تامین کرده و دو دستگاه را به طور همزمان تغذیه کند، بنابراین امکان سفارشیسازی بیشتر را فراهم میکند.
همچنین پورتهای +PoE به دستگاهها اجازه میدهند تا سطوح توان مورد نیاز را بررسی کرده و سطح توان مورد نیاز برای عملکرد دستگاه را بدون اتلاف انرژی غیر ضروری فراهم کنند. این ویژگی، پورتهای +PoE را از مدل قبلی کارآمدتر میکند.
پورتهای +PoE علیرغم برخورداری از استاندارد جدید، همچنان با دستگاههای 802.3af سازگار هستند و همین مساله آنها را به یک گزینه پرکاربرد برای هر کسبوکار تبدیل کرده و باعث انعطافپذیری شبکه شما خواهند شد. پورتهای +PoE برای تامین انرژی آلارمها، دوربینها و تلفنهای IP ویدیویی عالی هستند زیرا انرژی بیشتری را به دستگاههای متصل میدهند.
+PoE معمولا گرانتر است، همچنین بسته به میزان مصرف انرژی دستگاه مورد نظر، ممکن است لازم باشد هزینه اضافهتری بپردازید.
UPoE چیست؟
UPoE مخفف Universal Power Over Ethernet است. این اصطلاح میتواند گمراه کننده باشد زیرا پورتهای UPoE توسعه یافته و متعلق به سیسکو هستند، به این معنی که آنها تنها با سوییچهای سیسکو سازگار هستند. اگر شبکه شما بر روی فناوری سیسکو اجرا میشود، ممکن است ارزش این را داشته باشد که این را به عنوان یک گزینه در نظر بگیرید.
پورتهای UPoE حداکثر 60 وات برق را برای هر دستگاه متصل فراهم میکنند. آنها همچنین قادر به تامین انرژی لپتاپها، تلفنهای IP و نقاط دسترسی هستند و امکان داشتن یک شبکه انعطافپذیر کلی را فراهم میآورند. همانند پورتهای +PoE، درگاههای UPoE تنها ولتاژ لازم را به یک دستگاه متصل میدهند که باعث صرفهجویی در مصرف انرژی و بهبود کارایی میشود.
پورتهای UPoE برای تامین انرژی آلارمها، دوربینها، لپتاپها، تلفنهای IP ویدئویی، نقاط دسترسی و دستگاههای WiFi مناسب هستند.
انتخاب پورت PoE مورد نیاز، به انرژی مورد نیاز برای عملکرد دستگاههای متصل و همچنین اندازه و مقیاسپذیری شبکه شما بستگی دارد. اگر به یک پورت قدرتمند نیاز دارید که امکان مقیاسپذیری شبکه شما را داشته باشد، بهتر است روی گزینههای پیشرفتهتر PoE مانند +PoE یا UPoE (در صورت سازگاری) سرمایهگذاری کنید.
مزایای پورت PoE
پورت PoE مجموعهای از مزیتها را برای شبکه به ارمغان میآورد:
- کاهش هزینههای نصب:
با یک کابل واحد که هم برق و هم داده را به طور همزمان ارسال میکند، هزینههای نصب PoE کمتر از هزینه سیمکشی مرسوم است. بدون نیاز به اتصال به برق، PoE امکان نصب در فضای باز را بدون نیاز به نصب زیرساختهای الکتریکی، مانند پریز برق، در هر نقطه پایانی فراهم میکند. علاوه بر این، برای نصب کابلهای شبکه نیازی به یک برقکار ماهر وجود ندارد.
سیستمهای قدیمی مانند سیستمهای تلفن نیز میتوانند با انژکتورها و تقسیمکنندههای PoE برای اضافه کردن دستگاههای PoE بدون نصب زیرساختهای الکتریکی جدید دوباره مورد استفاده قرار گیرند.
- ایمنی:
برق از یک منبع واحد (یک کابل Cat5e یا بالاتر) به جای چندین آداپتور و سوکت، عملیات نصب را با مراحل و خطرات احتمالی کمتر، آسان میکند. منبع تغذیه ثابت از یک پریز نیز به معنای خطر کمتر قطع برق، آسیب احتمالی به تجهیزات و اضافه بار الکتریکی است.
- انعطاف پذیری:
PoE یک plug and play است. دستگاهها به راحتی با محیطهای در حال تغییر سازگار میشوند و کل شبکه میتواند دستگاهها را بدون وقفه اضافه یا کم کند. از آنجایی که شما به پریز برق متصل نیستید، انعطافپذیری بیشتری در محل نصب دستگاه داشته و میتوانید آزادانه آنها را در هر جایی که بیشتر مورد نیاز است قرار دهید.
- مقیاس پذیری:
انعطافپذیری حاصل از استفاده مجدد از سیستمهای قدیمی و عدم وابستگی به سوکتهای برق، نصب و توزیع اتصالات شبکه جدید را ساده و راحت میکند. علاوه بر این، میتوان یک شبکه PoE را به راحتی بزرگ کرد تا دستگاههای بیشتری در اتاقها یا مکانهای مختلف به آن اضافه شوند.
- قابلیت جمع آوری دادههای پیشرفته:
PoE برای جمعآوری دادهها ایدهآل است. به عنوان مثال، اماکن مختلف با استفاده از نرمافزار تحلیلی میتواند ارزیابی کند که آیا منطقه تحت مدیریت آنها اشغال شده است و آیا مولفههای HVAC و روشنایی LED باید روشن یا خاموش شوند.
کدام دستگاهها از PoE استفاده میکنند؟
از آنجایی که PoE همچنان به عنوان یک فناوری در اولویت قرار داشته و توسط سازندگان پذیرفته میشود، لیست دستگاههایی که از PoE استفاده میکنند در حال گسترش است.
در حال حاضر سه کاربرد اصلی آن عبارتند از:
- تلفنهای VoIP: تلفنهایی که تماسهای تلفنی را از طریق یک شبکه IP مخابره و برقرار میکنند. یک تلفن VoIP دارای قابلیت PoE، تنها به یک اتصال پریز دیواری نیاز دارد و میتوان آن را از راه دور خاموش کرد.
- دوربینهای IP: یک دوربین فیلمبرداری دیجیتال که دادههای تصویری را از طریق شبکه IP ارسال میکند. انعطافپذیری PoE آن را برای دوربینهای نظارتی که نیاز به تغییر مکان و استقرار سریع دارند ایدهآل میسازد.
- شبکههای بی سیم: خوانندگان RFID، نقاط دسترسی Wi-Fi و نقاط دسترسی بلوتوث میتوانند از فناوری PoE برای فعال کردن دسترسی از راه دور استفاده کنند.
آینده فناوری PoE
همانطور که فناوری PoE به تکامل خود ادامه میدهد، گامهایی برای ارتقاء زیرساخت پشتیبانی آن برداشته میشود. جدیدترین استاندارد PoE از 100 وات توان پشتیبانی میکند (برای تغذیه یک لپتاپ معمولی کافی است، اما برای یک سیستم کامل رومیزی نه).
اتحادیه اترنت همچنین برنامه صدور گواهینامه خود را با آرمهای “EA Certified 2.0” برای دستگاههای PoE سازگار با استاندارد اجرا میکند.
یک دیدگاه برای “پورت PoE چيست؟ تفاوت PoE و +PoE چيست؟”
رضا
می گوید:بسیار بسیار عالی