فورتینت با معرفی فایروالهای فورتی گیت سری G، یک بار دیگر نوآوری خود را در صنعت امنیت به اثبات رسانده و توجه فعالان این حوزه را به خود جلب کرده است. کوچکترین عضو این سری یعنی FG-90G، در یک موقعیت خاص بین فایروالهای کوچک مثل FG-60F و FG-70F و دستگاههای بزرگتر 1U مانند FG-100F قرار میگیرد که میتوان آن را به عنوان یک فایروال دسکتاپ قدرتمند با ویژگیهای پیشرفته توصیف کرد.
ممکن است مقایسه یک فایروال دسکتاپ با یک فایروال 1U پیشرفته عجیب به نظر برسد اما در ادامه با مقایسه بین فورتی گیت 90G و فورتی گیت 100F خواهید دید که تنها چیزی که در FG-90G کوچک است، اندازه فیزیکی آن است.
نسل جدید پردازشگرهای Fortinet با SP5
شرکت فورتینت همیشه به چیپستهای خود افتخار میکند و برخلاف بسیاری از شرکتهای دیگر که تولید چیپهای خود را به شرکتهای ثالث واگذار میکنند، فورتینت خود این چیپها را توسعه میدهد. این امر باعث نوآوری مداوم در حوزه امنیت شبکه و تولید فایروالهایی با عملکرد و اطمینان بالا شده است.
اولین تفاوت بین سری G و سری F، در چیپستهای آنهاست. تا همین اواخر، تمام فورتیگیتهای جدید دارای چیپ SOC4 بسیار پیشرفته و اختصاصی بودند. SOC4 این امکان را فراهم میسازد تا CPU، پردازشگر محتوا (content processor) و پردازشگر شبکه (network processor) همگی روی یک چیپ باشند.
این به معنای عملکرد بالاتر، تأخیر کمتر و مصرف برق کمتر نسبت به مدلهای قبلی است اما فورتینت به این وضعیت هم راضی نبود و به همین دلیل، چیپ FortiSP5 ASIC را معرفی کرد.
این چیپ جدیدترین و قدرتمندترین نسخه از SOC فورتینت است. FortiSP5، شامل یک چیپ نسل پنجم 7 نانومتری با طراحی اختصاصی است. این چیپ همچنین دارای پردازندههای چند هستهای است که «تسریع در همگرایی عملکردهای شبکه و امنیت» را فراهم میکند.
چیپ FortiSP5 که در سری G مورد استفاده قرار گرفته است، عملکرد فایروال را 17 برابر سریعتر از CPUهای استاندارد انجام میدهد. همچنین عملکرد NGFW را 3.5 برابر سریعتر و رمزنگاری دادهها و امنیت شبکههای خصوصی مجازی را 32 برابر سریعتر از CPUهای استاندارد انجام میدهد. علاوه بر این، چیپ FortiSP5 مصرف برق را نسبت به CPUهای استاندارد 88 درصد کاهش میدهد.
مقایسه Throughputs و تواناییهای FortiGate 90G و FortiGate 100F
در جدول زیر میتوانید مقایسه بین تروپوت و تواناییهای فنی این دو دستگاه، در قابلیتهای مختلف را مطالعه کنید:
مقایسه اینترفیسهای فورتیگیت 90G و فورتیگیت 100F
یکی از دلایل اصلی که میتوان فورتی گیت 90G را در کنار دستگاههای بزرگتر 1U قرار داد، وجود پورتهای 10GE RJ45 و +10GE SFP است که به صورت دو پورت اشتراکی* در 90G تعبیه شدهاند. این قابلیت در سریهای رومیزی قبلی مانند FG-60F یا FG-70F وجود ندارد. همچنین پورت 10GE RJ45 در مدلهایی مانند FG-100F و FG-200F نیز موجود نیست. علاوه بر این، وجود دو منبع تغذیه در 90G یکی دیگر از عواملی است که این دستگاه را برای استفاده در محیطهای پیشرفته مناسب میسازد.
* پورت اشتراکی به این معناست که از این چهار پورت، تنها دو پورت میتوانند به صورت همزمان فعال باشند؛ برای مثال، در 90G دو پورت GE RJ45 یا دو پورت 10GE SFP+/SFP داریم اما به طور همزمان میتوانیم از دو پورت RJ45 یا دو پورت +SFP و یا یک عدد RJ45 و یک عدد +SFP، استفاده کنیم.
ممکن است بپرسید با ارائهی مدل FG-90G آیا FG-100F از رده خارج شده؟ پاسخ این سوال خیر است. فورتی گیت 100F همچنان بعنوان اولین مدل Rack Mount از سری محصولات فورتی گیت در لیست فروش کمپانی Fortinet قرار دارد.
از طرفی فایروال FG-100F تعداد اینترفیس بیشتری نسبت به 90G دارد، که در بسیاری از شبکههای کوچک و شبکههای شعب (Branches) تفاوت مهمی بحساب میآید.
همچنین در فورتی گیت FG-91G برای ذخیرهسازی لاگ، یک هارد دیسک با فضای 120GB در نظر گرفته شده در صورتی که در فورتی گیت 101F این دیسک دارای فضای 480GB است.
از دیگر تفاوتهای FG-100F نسبت به FG-90G میتوان به تعداد دستگاههای پشتیبانی شده اشاره کرد. Fortigate 100F میتواند تا 5000 عدد فورتی توکن، 128 دستگاه FortiAP، و 32 دستگاه FortiSwitch را مدیریت کند.
درحالیکه Fortigate 90G میتواند تا 500 عدد فورتی توکن، 96 دستگاه FortiAP، و 24 دستگاه FortiSwitch را مدیریت کند، که این تعداد برای یک فایروال دسکتاپ چشمگیر است.
در پایان باید گفت که هدف از این مقاله انتخاب یک برنده بین فورتیگیت 100F و فورتیگیت 90G نیست. زیرا همانطور که میبینید، هر کدام از این دستگاهها مزایای خاص خود را دارند و انتخاب نهایی بستگی به نیازهای شما دارد.
ما در شرکت ستاک فناوری ویرا همیشه در کنار شما هستیم، تا با مشاورهی تخصصی، بهترین و مناسبترین تجهیزات مرتبط با شبکه مورد نظرتان را به شما پیشنهاد دهیم.