در این مقاله در مورد نقش هوش مصنوعی در بهبود امنیت سایبری در سال 2021 و بعد از آن صحبت خواهیم نمود. هوش مصنوعی یکی از اصلیترین سلاحهایی است که سازمانهای متوسط را قادر میسازد با تهدیدات امنیتی به طور موثر مقابله کنند.
امروزه حملات سایبری به عنوان بزرگترین تهدید برای بشر شناسایی شدهاند، بنابراین اگر سازمانها قصد دارند بدون به خطر انداختن خود در آینده پیشرفت کنند، میبایست مفاهیم هوش مصنوعی را در چارچوب کاری خود قرار دهند.
هوش مصنوعی یا AI چیست؟
هوش مصنوعی یا AI شاخهای مدرن از علوم کامپیوتر است که به خلق دستگاههای هوشمند کمک میکند. هوش مصنوعی با استفاده از مفاهیم اصلی هوش انسان، بسته به شرایط مختلف عملکردهای متفاوتی ارائه میدهد.
به لطف هوش مصنوعی (AI) شما میتوانید کارهای بانکی خود را به صورت آنلاین از منزل خود و بدون دردسر انجام دهید. در ضمن، هوش مصنوعی به شما امکان رمزگشایی دست خط را داده تا فرایند خدمات بانکی آنلاین به صورت یک واقعیت ظهور کند.
هوش مصنوعی، متخصصان امنیت سایبری را قادر به شناسایی و برطرف کردن خطرات امنیتی متعدد در شبکههای مختلف سازمانی مینماید.
چگونه هوش مصنوعی در حال تغییر امنیت سایبری در سال 2021 است؟
همانطور که قبلا نیز گفته شد، هوش مصنوعی راهحلهای مختلفی در اختیار متخصصان امنیت سایبری سراسر جهان قرار میدهد. قابل ذکر است AI تا سال 2030 جایگزین نیازهای بشر در حوزه امنیت سایبری خواهد شد.
به طور خلاصه، هوش مصنوعی به سازمانها و مشاغل کمک میکند تا در آینده بدون تکیه بر تخصص انسانی، عملکرد بخش امنیت سایبری را تا حد قابل ملاحظهای بهبود بخشند.
همانطور که انتظار میرود، سازمانهای مختلف زمانی که قصد شناسایی و از بین بردن خطرات احتمالی سایبری در شبکههای خود را دارن، بر مفاهیم هوش مصنوعی تکیه میکنند.
علاوه بر این، 80 درصد شرکتهای مخابراتی جهت محافظت از خود در برابر حملات سایبری خطرناک مانند هک شدن، سرقت دادهها، سرقت هویت و سایر موارد از مفاهیم هوش مصنوعی بهره میبرند.
بهترین نکتهای که در مورد اجرای مفاهیم هوش مصنوعی وجود دارد این است که شرکتها میتوانند هزینههای خود در زمینهی شناسایی تهدیدات تا 12 درصد کاهش دهند. در ضمن، آنها میتوانند از دستورات هوش مصنوعی در راستای عملکرد بهینهی امنیت سایبری پیروی کنند.
در حقیقت میتوان گفت این یکی از مهمترین دلایلی است که سازمانها و مشاغل سرمایهگذاری هنگفتی برای هوش مصنوعی انجام میدهند.
با توجه به اهمیت هوش مصنوعی در امنیت سایبری، میتوان انتظار داشت با گذشت زمان، نقش AI در افزایش امنیت سایبری سازمانها یا مشاغل افزایش یابد.
آیا با استفاده از هوش مصنوعی همه چیز در وضعیت عالی قرار میگیرد؟
این که هوش مصنوعی مزایای مختلفی را برای کاربران خود به ارمغان میآورد، قابل انکار نیست. در عین حال دارای معایبی نیز میباشد. به عنوان مثال، به سادگی برای همه مانند مهاجمین سایبری قابل دسترس است. این امر از نقطه نظر امنیت سایبری یک ایراد بزرگ محسوب میشود.
بنابراین هکرها میتوانند از مفاهیم گفته شده در مورد هوش مصنوعی جهت دستیابی به اهداف سوء خود استفاده کنند. متاسفانه آنها میتوانند به مدلهای هوش مصنوعی دست پیدا کرده و از آنها جهت دور زدن راحت اقدامات امنیتی سایبری سازمانها استفاده کنند.
در نتیجه، آنها میتوانند کنترل شبکههای IT سازمانها را به دست گیرند و از دادههای شرکت مانند اطلاعات شخصی مشتریان و دادههای مهم تجاری سوء استفاده نمایند. در این سناریو، بهتر است شرکتها از ابزارهای امنیتی مانند V*P*N استفاده نمایند.
ابزارهای امنیتی دیگری نیز وجود دارند مانند نرم افزارهای آنتی ویروس، نرم افزارهای رمزگذاری ایمیل، مدیریت پسوردها، فایروالها، KPIها و غیره که استفاده از آنها توصیه میگردد.
در آخر باید گفت بهتر است سازمانها آموزشهای اصلی امنیت سایبری را جهت بهبود حریم خصوصی شخصی کارمندان از راه دور یا مستقر در محل کار ارائه دهند. در نتیجه، دستگاهها به طور منظم بروزرسانی میشوند و از حملات فیشینگ در امان میمانند، زیرا بر روی لینکهای مشکوک هرگز کلیک نمیشود.