در این مقاله 7 روش جهت جلوگیری از نقض داده ها با کمک تکنولوژی و آموزش، و هر چیزی که نیاز است سازمانها در این باره بدانند ارائه شده است.
در بین مشاغل یک تصور اشتباه رایج است که حملات سایبری، تنها سازمانهای بزرگ را هدف قرار میدهند. این درست نیست! زیرا نیمی از حملات سایبری، شرکتهای کوچک و متوسط را مورد هدف قرار میدهند. این تصور اشتباه باعث میشود سازمانها، موضوع امنیت شبکه و راههای جلوگیری از حملات سایبری و نقض دادهها را جدی نگیرند.
براساس گزارش IBM، میانگین هزینه نقض داده ها در سال 2020 ایالت متحدهی آمریکا، مبلغ 8 میلیون دلار بوده است. مهاجمان سایبری از pandemicها به نفع خود استفاده کرده و اقداماتی در جهت به خطر انداختن ایمیلهای تجاری، فیشینگ و حملات مهندسی اجتماعی انجام میدهند.
شناسایی، جلوگیری و کاهش نقض داده ها با توجه به پیچیدگی و افزایش روز افزون آنها بسیار دشوار شده است. حال سوالی که مطرح میشود این است که در چنین شرایطی چگونه میتوان سازمان خود را در مقابل این حملات مصون کرد. خوشبختانه، راههای زیادی وجود دارد که میتوان با کمک فناوری و آموزش انجام داد.
در این مقاله، شما را با 7 روش جهت جلوگیری از نقض داده ها با استفاده از فناوری و آموزش آشنا خواهیم کرد:
-
آموزش به کارمندان
از کارمندان به عنوان “ضعیفترین حلقه” در زنجیرۀ حملات سایبری نام برده میشود. به عبارت دیگر چنانچه کارمندان شما آموزش کافی و لازم را ندیده باشند، حتی اگر بهترین اقدامات امنیتی را انجام دهید، باز هم نمیتوانید از اطلاعات مهم خود در برابر حملات سایبری محافظت نمایید.
به همین دلیل است که آموزش کارمندان و آگاهی آنها در مورد امنیت سایبری، از اهمیت زیادی برخوردار است.
هرچه کارمندان شما نسبت به موضوعات امنیتی آگاهتر باشند، فریب آنها توسط مهاجمین سایبری دشوارتر خواهد بود. به جای داشتن یک حلقهی ضعیف در زنجیرهی خود، میتوانید کارمندانی آگاه نسبت به حملات سایبری داشته باشید که میتوانند سرمایهی شما محسوب شوند.
زیرا آنها نه تنها از خود در برابر حملات مهندسی اجتماعی محافظت مینمایند، بلکه قادر به شناسایی حملات مشکوک و اعلام آن به سازمان نیز هستند.
-
استفاده از ابزارهای امنیتی معتبر
ابتدا باید سوالات زیر را از خود بپرسید تا تصویر روشنی در مورد نحوۀ استفاده از ابزارهای امنیتی داشته باشید:
-
ایجاد فرهنگ مسئولیت پذیری
بیشترین آمار نقض داده ها مربوط به خطای انسانی است. شما به عنوان یک کارفرما، باید اطمینان حاصل کنید که کارمندان مرتکب اشتباهی که منجر به نقض داده ها میشود، نگردند.
متاسفانه اکثر مشاغل با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند. به همین دلیل است که بیشتر کارمندان حتی پس از ارتکاب اشتباهات امنیتی، که منجر به خسارات زیادی برای سازمان شما میشود، مسئولیت آن را نمیپذیرند.
با اعمال فرهنگ مسئولیت پذیری و پاسخگویی در سازمان، کارمندان را در مقابل اعمالشان مسئول بدانید. بهتر است کارفرمایان از نزدیک با کارمندان خود همکاری داشته باشند تا از وقوع حوادث آتی، جلوگیری به عمل آید.
-
آگاهی از نحوه عملکرد تکنولوژی
این امر بدیهی است که هر انسانی مرتکب اشتباه میشود. ممکن است با دیدن خطاهایی در کارمندان آموزش دیدهی خود متعجب شوید. بخاطر داشته باشید که آموزش نیز محدودیتهای خود را دارد. به همین دلیل است که نباید فقط به آموزش متکی بود. بنابراین بهتر است به کارمندان خود، نحوۀ عملکرد تکنولوژیهای جدید امنیت سایبری را آموزش دهید.
هر چه دانش کارمندان دربارۀ درک تکنولوژی و فرایند آن بیشتر باشد، احتمال شناسایی رفتارهای مشکوک توسط آنها نیز بیشتر میشود. در ضمن راهحلهای پیشرفتهی امنیت سایبری با کمک هوش مصنوعی و یادگیری ماشین منجر به کاهش بار کاری تیم امنیت نیز میگردد.
-
دادن قدرت بیشتر کنترل به کارمندان
یکی دیگر از دلایل بروز مشکل در زمینهی امنیت سایبری، عدم اعتماد به کارمندان است. به همین دلیل است که غالبا کارفرمایان به کارمندان خود قدرت کنترل نمیدهند. تاکنون این امر منجر به سقوط بسیاری از مشاغل شده است. هر چه کارمندان کنترل بیشتری داشته باشند، عملکرد آنها نیز بهبود مییابد.
-
دسترسی محدود
در صورتی که هیچ یک از روشهای ذکر شده مناسب نبود، میتوانید یک روش افراطی مانند “محدود کردن دسترسی” را پیش روی خود قرار دهید. درست است که محدود کردن دسترسی به تمام دادهها، عملا غیر ممکن است ولی میتوان در مورد دادههای بسیار مهم، از این روش استفاده نمود.
در ضمن میتوانید مراقب کارمندانی باشید که به دادههای مهم دسترسی دارند و از اقدامات امنیتی بهتری برای ادمین اکانت خود استفاده کنید. معمولا هکرها این اکانتها را مورد هدف قرار میدهند، زیرا علاوه بر اینکه به آنها آزادی بیشتری داده میشود، میتوانند به سایر اکانتها نیز دسترسی پیدا کنند. هکرها با این روش میتوانند خسارت زیادی وارد کنند.
-
داشتن یک برنامه برای حوادث اتفاقی
بر طبق مطالعات انجام شده توسط IBM، حدود 77% از متخصصان امنیت اعلام کردند که هیچ برنامهی مشخصی جهت حوادث اتفاقی نداشتند. بزرگترین مشکل نداشتن برنامهی پاسخگویی به حوادث این است که به هنگام رویارویی با حملات سایبری و یا نقض داده ها، نمیتوان پاسخ داد و محافظت کرد.
این مشکل منجر به تاخیر در پاسخگویی شده و در نهایت موجب افزایش خسارتهای وارده در اثر نقض داده ها و یا حملات سایبری میگردد.