ارز دیجیتال (cryptocurrency) نوعی ارز است که با پول سنتی دو تفاوت اصلی دارد. اولین تفاوت آنها در این است که ارز دیجیتالی (Cryptocurrency) به هیچ دولتی وابسته نیست و از طرف هیچ دولتی پشتیبانی نمیشود، بنابراین تبدیل به یک ارز بین المللی شده است. تفاوت بعدی این است که ارز رمزنگاری شده، همواره غیر متمرکز است.
تفاوت ارز متمرکز و غیر متمرکز
پول سنتی به صورت متمرکز است. به عبارت دیگر اگر شخصی دلار آمریکای خود را به بانک سنتی که حتی بدون اینترنت کار میکند بسپارد، آن بانک مسئولیت پیگیری ارز مذکور را بر عهده دارد. در ضمن، صاحب پول برای گرفتن آن، مجبور است به بانک مراجعه کند.
حال اگر آن فرد قصد داشته باشد مبلغ خود را به یک بانک آنلاین بسپارد، آن بانک سابقه حساب فرد و موجودی وی را در یک سرور مرکزی نگهداری میکند. به عبارتی، سرور مرکزی بانک را میتوان به عنوان یک منبع معتبر برای حساب فرد دانست.
در هر دو حالت ذکر شده، ارز سپرده شده به بانک به صورت متمرکز میباشد، به این معنی که از یک مکان قابل پیگیری است.
حال ارزهای رمزنگاری شده که به صورت غیرمتمرکز هستند، اطلاعات آنها در مورد میزان ارز و غیره در کامپیوترهای مختلف مثلا هزاران کامپیوتر که به هر یک از آنها node گفته میشود، ذخیره و نگهداری میگردد.
اطلاعات ذخیره شده بر روی nodeها، توسط عموم مردم در دسترس است و هیچ مرجعی مسئول پیگیری و نگهداری حسابها نیست. به عبارت دیگر، هر زمان نقل و انتقال مالی صورت گیرد، تمامی nodeها میبایست به صورت همزمان بروزرسانی شوند تا دفتر کل نگهداری از حسابها در هر node با هم یکسان شوند.
یکسانسازی این node ها بسیار حائز اهمیت بود، زیرا در غیر این صورت امکان وقوع double-spending وجود داشت، به عبارت دیگر فردی میتوانست قبل از این که دفتر کل بروزرسانی گردد، یک مبلغ را دو بار منتقل کند. با روشی به نام بلاک چین میتوان از double-spending جلوگیری نمود.
بلاک چین (Blockchain) چیست؟
بلاکچین، تکنولوژی است که امکان ارزهای دیجیتال را فراهم آورده است. امکان توضیح کامل آن در این مقاله نمیگنجد، اما مهمترین نکتهای که در مورد آن باید گفت این است که به استخراج یا mining نیاز دارد.
استخراج ارز دیجیتال یا ماینینگ
استخراج ارز دیجیتالی، فرایندی است که طی آن کامپیوتر یک مسئله بسیار پیچیده ریاضی را حل میکند. سپس، مجموعهای از معاملات ارز دیجیتال به صف معاملات مشابه اضافه شده تا به تمام Nodeها پخش شوند و دفتر کل بروزرسانی شود.
به منظور تشویق کامپیوترها به ماینینگ، بعد از حل مسایل پیچیده ریاضی با سکههایی که استخراج کرده اند، ارز دریافت میکنند. به این ترتیب، ارز دیجیتالی جدید به گردش در میآید.
چرا ارزهای رمز پایه مورد حملات DDoS قرار می گیرند؟
قابل ذکر است حملات DDoS توجه خاصی به بیزینس مبادلات سکه دارند. در ضمن با افزایش محبوبیت و ترافیک ارزهای دیجیتال (Cryptocurrency)، مهاجمین در جستجوی راههای مختلفی به منظور مختل کردن منابع ارزهای رمزنگاری شده هستند تا دسترسی کاربران را مختل کنند.
حملات DDoS را میتوان به عنوان یکی از اصلیترین روشهای بروز اختلال در اینترنت مدرن و امروزی دانست. یک مهاجم دیداس میتواند با بارگیری بیش از حد ترافیک ساختگی، وب سایت یا سرویس هدف خود را از دسترس خارج کند. محبوبیت و اهمیت ارزهای رمزنگاری شده (Cryptocurrency) آنها را به هدف اصلی حمله تبدیل میکند.
در اینجا برخی از حملات دیداس که به بیزینس مبادلات سکه (coin exchanges) ضربه وارد میکند ارائه شده است تا بتوان الگوهای آنها را شناسایی کرد. برجستهترین آنها شامل SSDP amplification، NTP amplification و application layer attack میباشند.
در اینجا میتوانید نموداری از تعداد حملات بالقوه لایه برنامه (application layer) را که از اواسط دسامبر 2017، وبسایتهای محبوب Cryptocurrency را مورد هدف قرار گرفته، مشاهده نمایید:

همانطور که در این نمودار مشخص است، حملات به صورت ناگهانی گسترش یافتهاند. در این مدت زمانی، تعدادی از سایتهای ارائه دهنده ارز بلاکچین مورد هدف قرار گرفته اند. خوشبختانه، نرمافزارهای جلوگیری از حملات DDoS و زیرساختهای آن توانستند مانع از بروز اختلال در خدمات گردند.
حتی در بهترین شرایط نیز، بسیاری از وبسایتها و برنامههای مرتبط با بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، منابعی برای مقابله با افزایش گسترده ترافیک ندارند.
افزایش این چنینی، چه در اثر حملات DDoS باشد و چه نتیجهی افزایش طبیعی ترافیک، منجر به قطع موقتی و محرومیت از خدمات میگردد. میزبانی از محتوا بر روی CDN برای سایتهای آنلاین، امری ضروری به شمار میرود.
منبع: www.cloudflare.com