
همه مطالب مرتبط با پروتکل شبکه
12 پروتکل رایج شبکه و عملکرد آنها
در این مقاله 12 پروتکل رایج شبکه که همه مهندسان شبکه باید با آنها آشنا باشند، را بررسی کردهایم. این بررسی شامل عملکردهای اصلی و همچنین اهمیت این پروتکلها میشود.
پروتکل NTP چیست و چگونه کار میکند؟ همه چیز در مورد تایم سرور
پروتکل NTP یک پروتکل اینترنتی است که برای همگام سازی با منابع زمان ساعت کامپیوتر در شبکه استفاده میشود. اصطلاح NTP هم برای پروتکل و هم برای برنامههای client-server که روی رایانهها اجرا میشوند به کار میرود.
پروتکل SSH چیست و چه کاربردی در شبکه دارد؟
SSH که با نامهای Secure Shell یا Secure Socket Shell نیز شناخته میشود، یک پروتکل شبکه است که به کاربران، به ویژه مدیران سیستم، امکان دسترسی امن به رایانه از طریق یک شبکه ناامن را میدهد.
انواع پروتکل های شبکه و نحوه استفاده از آنها
در این مقاله، انواع پروتکل های شبکه و نحوه عملکرد آنها را توضیح میدهیم و برخی از رایجترین انواع آنها را با ذکر مثال بررسی میکنیم.
پروتکل HTTP چیست و چگونه کار میکند؟
پروتکل HTTP مجموعهای از قوانین برای انتقال فایلهایی مانند متن، تصاویر، صدا، ویدئو و سایر فایلهای چندرسانهای از طریق درگاه وب است.
UDP یا پروتکل کاربر دیتاگرام چیست و چه کاربردی دارد؟
UDP یک پروتکل ارتباطی است که عمدتاً برای ایجاد اتصالات با تاخیر کم و تلرانس پایین بین برنامههای کاربردی در اینترنت استفاده میشود.
پروتکل PPPoE (نقطه به نقطه روی اترنت) چیست؟
پروتکل نقطه به نقطه روی اترنت یا PPPoE یک پروتکل شبکه است که ارتباط بین نقاط پایانی شبکه را تسهیل میکند.
SSL چیست؟ همه چیز در مورد پروتکل Secure Socket
SSL یا Secure Socket، یک پروتکل امن اینترنتی است که بر مبنای رمزنگاری بنا شده است و دادهها را به صورت ایمن در ارتباطات مختلف منتقل میکند.
پروتکل BGP یا Border Gateway Protocol چیست؟
وقتی دادهای از طریق اینترنت ارسال میشود، پروتکل BGP تمام مسیرهایی که دادهی مورد نظر میتواند طی کند در نظر گرفته و بهترین مسیر را انتخاب میکند.
پروتکل شبکه (Protocol) چیست؟
به مجموعه ای از قوانین برای قالب بندی و پردازش داده ها، پروتکل گفته می شود. پروتکل های شبکه، مانند یک زبان مشترک برای کامپیوترها هستند
منظور از پروتکل اینترنت (Internet Protocol) چیست؟
پروتکل اینترنت (IP) مجموعهای از قوانین است که برای مسیریابی و آدرسدهی پکتهای داده مورد استفاده قرار میگیرد.
پروتکل ARP یا address resolution protocol چیست؟
ARP یا address resolution protocol یکی از مهم ترین پروتکل های لایه ی شبکه در مدل OSI است که به یافتن MAC Address با توجه به آدرس های IP سیستم کمک می کند.